Sunday, March 02, 2008

SELIPAR JEPUN - Nominated for 6th Cameronian Arts Award




9. BEST ORIGINAL SCRIPT - BAHASA MALAYSIA

1. Adlin Aman Ramlie & Al-Jafree Md. Yusop for P. Ramlee, The Musical; directed by Adlin Aman Ramlie & Zahim Albakri, presented by Enfiniti Productions

2. Dr. Zulkifli Mohamad for Selipar Jepun; directed by Dr. Zulkifli Mohamad, presented by Svarnabhumi Studio

3. Fahmi Fadzil, Lim Chung Wei, Wong Tay-Sy & Mark Teh for Dua, Tiga Dalang Berlari; directed by Mark Teh, presented by Five Arts Centre.
"Terima kasih sangat kerana dapat nominasi, walaupun bertanding dengan big names like Adlin of P.Ramlee from Enfiniti (I enjoyed the show!!!) and established producer like Five Art Centre. I feel honoured to be listed together.
Ini skrip pertama saya, mendapat inspirasi semasa berulang alik ke Kota Bharu, melawat arwah ibu yang sedang sakit pada masa tu, 2005, meninggal pada hujung tahun 2006. Semuga rohnya dirahmati Allah (you are always on my mind).
I am not sure when I could finish the next script ........Kronikel Pelacur-pelacur Malaysia(okay tak tajuk tu?).
Izinkan saya ucapkan tahniah kepada Adlin untuk P.Ramlee. Saya tahu dia akan menang.
Terima kasih kepada semua yang telah membantu saya, daripada pelakon-pelakon, Ijat, Marlenny, Foo, Intan, Fina, Iswazir, Alif, dramaturg (Rosnani), Makeup (Azreen), lampu (Hafiz), Wahab at DBP, Rohani Yusuf, Marlia Musa, Mislina, Saifuddin and geng and members of the press, kosmo, BH, Utusan, NST etc.
Post Nomination Party
Rasa macam malas nak pergi, sebab tak ada kawan, nanti boring pulak sorang-sorang kat situ. Tapi apa pulak kata orang dan kakiseni, kesian susah2 orang buat kerja, emaillah surat lagi. Si kawan saya ni, Arif Waran, datang ofis nak ajak pegi makan, dan jam dah pukul 7, saya setuju saja makan, tapi saya konar bawak dia ke Gardens Mid Valley, kononnya nak makan di situ, dah sampai situ, dia ubah fikiran dan setuju ikut temankan saya, alhamdulillah! Nasib baiklah masih lagi beberapa muka yang saya kenal - Lee Lee Lan dari Federal Academy of Ballet, Muzhaffar (sultan muzaffar blogger tu yang sekarang ni dah masuk kerja dengan Astro Awani), beberapa orang kakiseni (Juliet, Viki, Siew Chan), Ann Lee, Pang, Zahim, Benjamin, kemudian ada orang2 DBKL, sempat juga jumpa Liza Hanim (Saloma dari P.Ramlee muzikal, lawan selipar Jepun, tapi tentulah dia yang menang nanti!!!), Ched, Kok Man dan ramai lagi. Lepas ambil gambar, ada la plak Astro Awana nak interview pasal nominasi, teater melayu dan pilihanraya. Lepas makan-makan burung dan minum air sprite, kita pun baliklah cari roti canak kat kedai mamak! Tunggu sajalah apa nak jadi!!!

8 comments:

Didi said...

Slm... Tahniah Dr. Zul... ^_^

Rai said...

Salam dan tahniah!Nanti kalau menang kita bagi tahniah lagi besaaaaaaar!

Smartphone said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

malau_sokongSeliparJepun said...

Tahniah Buat Dr Zul atas pencalonan Selipar Jepun. Malau doakan MENANG!!!.

Jangan takut ko grp besar. Besar x semestinya hebat...kecik tak semestinya kerdil. Selipar Jepun hebat dalam gaya tersendiri.

Anonymous said...

walaupun tak menang tapi ada peminat sendiri yerk.. bila agaknya saya ni boleh berlakon bwh dr. zul... teringin lak rasa..

john said...

hi bagilah diri awak menjelma, ketemu dan berkenalan, boleh kalau ada kebetulan. saya ni suka buat skrip sendiri, nak cari sponsor pun susah, nanti ya

LENNY ERWAN said...

TAHNIAHHHHH DOC.

Where are you now???

Anonymous said...

heartiest congrats to u for being nominated..well knp x pernah nak update ur friendster 2..